YinYoga
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YinYoga

 

YinYogan är en återhämtande yogaform med mjuka och lugna rörelser. Vi sitter eller ligger på mjuka ullmattor. Alla kan delta, oavsett om du yogat tidigare eller inte. Alla utför övningarna efter sin förmåga. Vi har fokus på återhämtning, balans och självläkning. Du blir stärkt fysiskt, mentalt och emotionellt. I klassen har vi förutom YinYoga positionerna även djupandning, vila och meditation.

Under YinYogan jobbar vi med att sträcka ut våra kroppar, vi stretchar lugnt och försiktigt vår bindväv som omsluter muskler, senor & ligament. Denna stretch sker långsamt och med avslappnade muskler. Vi stannar en längre stund i varje position, 2-5 minuter. Det är först på senare tid vi förstått hur viktigt det är att  vår bindväv hålls mjuk, smidig och fuktig för att motverka värk och stelhet.

MediYoga

MediYoga är en yogaform som på ett mjukt och varsamt sätt knyter ihop andning, mentala tekniker, fysiska rörelser, avslappning och meditation. Den medvetna andningen går som en röd tråd genom passet och knyter ihop de mentala och fysiska aspekterna. Du anpassar övningarna efter Din förmåga. Alla kan delta, ung som äldre, frisk som sjuk, och tillgodogöra sig goda effekter. Inga förkunskaper krävs. Passet är inte fysiskt ansträngande, utan mer avslappnande och stärkande.

MediYoga är en mjuk Yogaform. Forskning har visat att MediYoga har mycket god effekt mot bl.a. stress, rygg, hjärt- och kärl problem, sömnsvårigheter, högt blodtryck, oro och ångest. MediYoga är en mjuk yogaform som idag ett förstahandsval inom hälso- och sjukvård vid stressrelaterad ohälsa.

Kärnan i Mediyoga är att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt.

MediYogan kan definieras som en body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. MediYoga är inte en yogaform med fokus enbart på det fysiska, utan på alla aspekter, människan som helhet.

Meditation

Alla människor har nytta av meditation.

Under alla yogapass med mig inkluderas kortare och längre meditationer.

Det kommer erbjudas olika meditationstekniker, tex andnings, hjärt, puls och vägledda meditationer. Dessutom har jag klangmeditationer där du får uppleva ljudvibrationernas effekter i kropp och sinne.

Om man aldrig tidigare varit i kontakt med meditation är det viktigt att du inte har några förväntningar förväntningar när du mediterar.

Bevittna istället det du känner och hur du mår.

I början kommer det ofta tankar om din vardag och ”stör” meditationen. Men acceptera dem bara, och släpp dem.

Detta behöver du göra mycket i början, men till slut kommer du känna ”stillhet och klarhet”

Nya kurser börjar onsdagen den 31 augusti, 8 tillfällen:

Jag erbjuder två pass:

  • MediYoga onsdagar 17.00-18.15  (75 min) 1480 kr

  • YinYoga onsdagar 18.45-20.00  (75 min) 1480 kr

Du bokar din Yogaklass genom att:

Skicka ett sms 0760-100769 el mail till mig, (jag bekräftar att det                      

finns plats kvar)

   

Du betalar sedan via swish till 123-208 84 17, och platsen är din.

 

Till yogaklasserna kommer du precis som du är, i rörliga kläder.

Yogamattor, kuddar och filtar finns på plats!

 

Hör av dig till mig för att boka eller ställa frågor om kurserna, så kan jag berätta mer och guida dig.
Varmt Välkommen!

Lauste@ledarcoachonline.se

0760-100769

6DF19A69-AFD3-4028-A6C4-085CFDBEA8AE.jpe