HormonYoga

HormonYoga är en yogaform med inspiration från Kundaliniyogan och MediYogan där vi har fokus på de körtlar som reglerar våra hormoner. Genom denna yogaform hjälper vi kroppens hormonbalans, för ett mer välmående och harmoniskt liv.

 

HormonYoga är en lugn och meditativ yogaform, en Body-Mind träning, som stillar sinnet, skapar återhämtning, förbättrar kroppskännedom och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem. Den bidrar även till ökad rörlighet, flexibilitet och uthållighet.

Fokus inom HormonYoga är inte enbart den fysiska kroppen utan människan som helhet och därför vävs den samman med personlig utveckling, antiinflammatorisk kost och livsstilsfrågor.

Yogaformen är framtagen för att balansera upp för en bättre hormonbalans, och kan rekommenderas till alla, men kanske främst till kvinnor över 35 år, eftersom hormonnivåerna börjar sjuka vid den åldern.

 

Särskild bra är den för kvinnor med:

  • -Olika klimakteriesymptom

  • -Sköldkörtelbesvär

  • -Inkontinensproblem

  • -Svårt att bli gravida

  • -Om du har PMS, PMDS, PCOS

  • -HormonyYogan är också bra för kvinnor efter klimakteriet för att behålla sin vitalitet. 

 

Hormonbalans är en önskan som står högt upp på många kvinnors lista. Hormonerna är de som styr en rad olika processer i kroppen, humöret, tankeförmågan, energinivån och lusten. Det är lätt hänt att hormonsystemet kommer ur balans och stress är den i särklass största orsaken till att kvinnor inte mår bra idag. Stresshormonerna som binjurarna producerar, skapar på sikt obalans i hela hormonsystemet och ställer till det både fysiskt, känslomässigt och mentalt. Kvinnans hormoner svänger dessutom naturligt under hela livet.

I puberteten sker rejäla svängningar när de kvinnliga hormonerna börjar produceras, och i klimakteriet händer samma sak när nivån på de kvinnliga hormonerna istället sjunker. Däremellan finns de månatliga cyklerna med allt vad de innebär, vilket för många resulterar i exempelvis PMS, endometrios, infertilitet och PCOS. Även graviditet och barnafödande har en stor inverkan på hormonerna och måendet.

Att finna hormonbalans innefattar allt ifrån att minska stress, skapa återhämtning, äta rätt och leva på bästa möjliga sätt som man själv önskar. Hormonbalans är kort sagt en gyllene nyckel till balans på alla plan i livet.