Yoga!

Jag erbjuder YinYoga och MediYoga på måndagar och onsdagar i Tingshuset i Varekil

MediYoga är en yogaform som på ett mjukt och varsamt sätt knyter ihop andning, mentala tekniker, fysiska rörelser, avslappning och meditation. Den medvetna andningen går som en röd tråd genom passet och knyter ihop de mentala och fysiska aspekterna. Du anpassar övningarna efter Din förmåga. Alla kan delta, ung som äldre, frisk som sjuk, och tillgodogöra sig goda effekter. Inga förkunskaper krävs. Om du inte kan sitta på golvet, kan du utföra övningarna sittande på en stol, men då behöver jag veta detta innan. Passet är inte fysiskt ansträngande, utan mer avslappnande och stärkande.

MediYoga är en mjuk Yogaform. Forskning har visat att MediYoga har mycket god effekt mot bl.a. stress, rygg, hjärt- och kärl problem, sömnsvårigheter, högt blodtryck, oro och ångest. MediYoga är en mjuk yogaform som idag ett förstahandsval inom hälso- och sjukvård vid stressrelaterad ohälsa.

Kärnan i Mediyoga är att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt.

MediYogan kan definieras som en body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. MediYoga är inte en yogaform med fokus enbart på det fysiska, utan på alla aspekter, människan som helhet.

MediYogans koncept innebär att yogapassen har en tydlig struktur och innehåll. Genom en integrerad helhet av olika tekniker skapas effekter som utifrån yogans grundläggande intention verkar för en djup, direkt och energimässig balans på alla plan.

Alla övningarna utförs alltid utifrån en central utgångspunkt, men där du tränas i att själv avgöra och känna in vilken nivå av anpassning som behöver göras utifrån förmåga och kapacitet.

Jag stöter allt oftare på stressade människor och människor som mår dåligt i min omgivning. Själv har jag givetsvis också känt av att det gungar under fötterna då och då.

I takt med att den psykiska ohälsan bara stiger och stiger inom alla yrkesformer och samhällsklasser har mitt intresse för att hitta en motvikt i detta, ett läkande arbetssätt, och verktyg för att finna balans, ökat starkt under de senaste åren. 

Jag vill dela med mig av min kunskap till så många som möjligt, därför har jag startat MediYoga och YinYoga i Tingshuset i Varekil på måndagar och onsdagar.                                                                  

Mattor, kuddar och filtar finns.   

YinYoga

YinYogan är lik MediYogan  på många sätt.

Båda yogaformerna är mjuka, lugna och återhämtande, sittande eller liggande på mjuk ullmatta. Alla kan delta i båda dessa klasser, oavsett om du yogat tidigare eller inte. Alla utför övningarna efter sin förmåga. Båda yogaformerna har fokus på lugn, meditation, återhämtning, balans och självläkning. Du blir stärkt fysiskt, mentalt och emotionellt. I båda klasserna har vi djupandning, vila och meditation.

Under YinYogan jobbar vi med att sträcka ut våra kroppar, vi stretchar lugnt och försiktigt vår bindväv som omsluter musklerna. Denna stretch sker långsamt och med avslappnade muskler. Vi stannar en längre stund i varje position, 2-5 minuter. Det är först på senare tid vi förstått hur viktigt det är att  vår bindväv hålls mjuk och smidig för att motverka värk och stelhet.     

Meditation

 • Alla människor har nytta av meditation.
 • Att meditera är att vara närvarande i nuet, och att ta makten över sina egna tankar, för att slippa ”dras hit och dit”
 • Blodtrycket sänks avsevärt
 • Stressen minskar
 • Du får en ökad koncentration och mental snabbhet
 • Meditationen renar sinnet, och kroppen slappnar av
 • Vid mätning av muskelspänning, kan man se att vid meditation sjunker muskelspänningen nästan till noll. Detta innebär att kroniska smärttillstånd kan lindras med meditation.
 • Huvudvärk kan lindras med meditation
 • Blodcirkulationen ökar
 • För människor med sömnsvårigheter kan meditationen var till hjälp
 • Du får ett inre lugn som kan hjälpa till  att utveckla din intuition
 • Du kan leva med en större medvetenhet och balans i dig själv
 • Meditation hjälper hjärnan att bli plastisk

Boka din Yogaklass inför Våren 2021! 

Du kan nu välja att delta online eller i salen!

Med anledning av Covid -19, erbjuder jag nu Mediyoga och YinYoga både i salen och online via Meet. Du kan helt enkelt välja VAR du vill delta, och du förbinder dig inte till det ena eller andra sättet, utan du kan ta ställning till var du vill yoga från vecka till vecka.

Jag följer självklart folkhäslomyndighetens krav på max 8 deltagare. Vårens yoga startar måndagen den 11 januari

MÅNDAGAR:

9.00-10.15   MediYoga (öppen klass)

17.30-18.45  YinYoga

19.15-20.15  Meditation  jämna veckor (öppen klass)

ONSDAGAR:

17.00-18.15. MediYoga

18.45-20.00. YinYoga

Öppen klass betyder att du kan boka vecka för vecka och förbinder dig inte till en hel kurs.

De övriga klasserna löper över 10 veckor

 • Du bokar din Yogaklass genom att: Skicka ett sms 0760-100769 el mail till mig, (jag bekräftar att det finns plats kvar)

Du betalar sedan via swish till 123-208 84 17, och platsen är din

Till yogaklasserna kommer du precis som du är, i rörliga kläder.

Yogamattor, kuddar och filtar finns på plats!

Hör av dig till mig för att boka eller ställa frågor om kurserna, så kan jag berätta mer och guida dig om vilken yogaform som skulle passa dig bäst:

0760-100769       lauste@ledarcoachonline.se

Varmt välkommen!

Individuell MediYoga!

Nu har du möjlighet att boka in individuellt anpassad yoga efter just dina behov och önskningar.
Kanske du behöver en mjukstart efter en tids sjukdom, som komplement till annan träning el. behandling, eller bara vill träna enskild istället för i grupp.

Den här individuella MediYogan är helt anpassad efter dina behov. Kanske du vill sitta på en stol istället för att sitta och ligga på den mjuka ullmattan. Du väljer det som passar dig!

Du kan kombinera en bokning av individuell MediYoga med ett coachande samtal.

Välkommen att boka!
Har du frågor, ring gärna: 0760-100769